29 Mayıs 2014 Perşembe

HPV Riskleri

Human Papilloma Virus  HPV Riskleri Nelerdir


Bugüne kadar Human Papilloma Virusun 120' den fazla tipi tanımlanmıştır ve vücudumuzun birçok yerindeki farklı fiziksel değişimlerden sorumludurlar. 

Bu viruslerin bazılarının sebep olduğu siğiller yaygın olarak ellerde ve ayaklarda bulunur, bazı siğiller ise servix'te (rahim ağzı) gözlenirler ve bu bölgede bulunmaları son derece tehlikelidir. Bu siğillerin bazı tipleri kandınlarda servikal kanserler için büyük bir risk faktörüdür.

Erkeklerde bulunan siğiller anogenital bölgede yerleşim gösterir ve bu bölgeye ait nadir rastlanan kanserlerle ilişkilidir.

Kadınlarda serviks (rahim ağzı) kanserinin onaylanmış, bilinen tek sorumlusudur. Aynı zamanda, kronik üriner sistem enfeksiyonları, vaginosis ve vaginitis ile ilişkilidir. Genellikle genital herpesle birlikte bulunur. 

 HPV virus, human papilloma virus, condylomata acuminata, siğil virusü, vaginal siğiller, penile siğiller, venereal siğiller, dysplasia, condyloma, verruca acuminata, anal siğiller, cervical dysplasia, cervical intraepithelial neoplasia'ler (CIN I, II, ve III); cervix'in kanser öncesi değişimleri, low-grade and high-grade squamous intraepithelial lezyonlar (LGSILs ve HGSILs) adıylada bilinmektedir.

Detaylı Bilgi ve hpv Tedavisi İçin;